Tass & Tyg

om livet med tre barn, en nakenhund & massa hundkläder

Att rita ett eget mönster - från start!

Kategori:

Idag hade jag bestämt mig för at rita ett mönster!
En overall i storlek 30 cm, smalare passform.
Passande Tosca, tight åt henne på bredden då hon är lite knubbig för att vara kinesblandning, trots allt!

Det var nämligen meningen att jag skulle vara barnfri idag, det blev inte riktigt så :) men har man bestämt sig för att rita mönster så har man!

Det börjar med att man väljer ut ett stort tygstycke som man känner att man vill klippa i, klippa mycket, riktigt slösa på!Jag valde en av de zebramönstrade gardinerna jag köpt på loppis för 25 kr.

Och började klippa runt, bebis valde att en del av hennes djur, hästen, hunden och ankan skulle vara med på ett hörn!

Också klipper man ut ryggstycke armar och ben och mage, efter vovvens kropp...


Undertiden måste voven sitta & stå fint, man trocklar eller latar sig och springer fram å tillbaka o syr med stora stygn ihop tygbitarna, en efter en.

Sedan ser man vart mönstret sitter lite för tight eller för brett, sprätter upp, klipper om, syr om overallen, gång på gång tills man är nöjd.

Då sprättar man åter igen upp alla delarna, som nu är grunden till det nya mönstret!Efter de tygbitarna man gjort sin första overall klipper man sedan ut nya tygbitar, i rätt sorts tyg, som i det här fallet är fleece. Så syr man ihop dem till en overall - woooaalaa det nya mönstret är klart!

Muddar sätter jag på allra sist, och det är bara fyrkantiga bitar, så det är inget svårt alls.
De ska jag sy på strax!

Och strax efter strax har jag fotat den färdiga nya overallen, efter det nya mönstret ;)!!!

Nu är den klar!
Behövs ytterliggare några små justeringar framtill, smalna framdelen och bredda lite på ryggen.
Den är lite lång i benen för Tosca men det är för hon är lägre i mankhöjd än vanliga kines-tikar :), lite bredare än overallen är nu kan nog ändå ryggstycket bli utan att bli fööör brett för riktiga kinesflickor :)


NATTI!


ANKA

Kategori: Övrigt


(inte en anka men åtminstonde ett fjäderfä!)


ANKA var ett av min dotters första ord.
Kanske inte så konstigt eftersom vi köper minst två nya bröd varje dag och matar ankorna med (ja även grova sorter med mycket korn i som är nyttigt för ankmagar & på höst och vinter blir det solrosfrön).

De senaste dagarna har jag dock insett at min ank-intresse, för att inte tala om kärleken till våra gräsänder i parken har blivit lite.. abnormal. Lite utöver det vanliga, lite halvläskigt. Hel creapy! (nästan som 90-tals nostalgi-bajsmannen men ändå inte ens hälften så äckligt!!)

Ankorna har fått namn, jag känner till deras egenskaper, känner igen dem, inte alla men många... vet hur de vill ha brödbitarna (vissa vill fånga i näbb andra vill ha dem kastade strax framför sig, några vill helst ta ur handen, vissa biter hårt andra tar fint) osv.
Om en av mina favoritankor inte dyker upp blir jag orolig, helst om det är någon av de som haltar.
Just nu är dock "Rugga" borta, men hon kommer nog snart tillbaka.

Gräsändor kan bli mer än 25 år gamla! Lever ofta med en partner hela livet eller många många år (helst de som inte flyttar över vintern). Det finns en anka som observerats i ett reservat, han levde ensam i 11 år! efter hans fru dog, efter alla de åren hittade han en ny kärlek - hur romantiskt är inte det?

Nåja, jag har kommit på lösningen på mitt problem! Jag ska setill att Fröken Tuss bosätter sig på ett sådant sätt att jag kan ha TRE stolta TAMANKOR där!

Hur underbart vorre inte det? Jag blir en ankivist! En ank-hobby-människa med rätt att älska ankor, prata om ankor, älta ankor & söka mig till likasinnande... är du en av dem? Spana då in detta: www.ankor.se


Ps. som ni säkert förstår kommer det snart vimla med ank-tyger & anksydda saker häromkring :) även om det här vart ett riktigt off-topic inlägg... endast passande en lördagskväll!


Hela framsidan klar :)

Kategori:


woooaaalaa :)